DORINTA. Celor patru le fuge mintea catre delicatesele preparate de consoartele lor Alegere. Strainii de la CFR Cluj ar prefera mancarea gatita de sotii meniului sarac de la restaurantul patronului Arpad Paszkany Mihai Bacalu, Alexandru Mazilu „Visiniii” clujeni au un tabiet. Iau masa impreuna in oras, dupa antrenamentul de dimineata. Locatia, impusa de club, este separeul din restaurantul La Liga, amplasament aflat in proprietatea patronului Arpad Paszkany. In rest, dimineata si seara, baietii sunt nevoiti sa-si pregateasca de-ale gurii in apartamentele in care locuiesc cate doi, dupa cum i-a impartit conducerea. „Mancarea de la restaurant este buna si indeplineste criteriile internationale pentru sportivi”, a mentionat portughezul Pedro Oliveira. In mare se consuma paste si carne, cotletele fiind la mare cautare. Cei mofturosi au posibilitatea de a opta intre doua-trei variante de meniu. „Nu am auzit sa fie careva care sa nu vrea carne”, a spus francezul Tony. Acesta, dar si suedezul Sandberg ne-au confirmat ca sunt multumiti de bucatele preparate in locatia patronului, insa nimic nu se compara cu mancarea gatita acasa de prietene sau sotii. Lucrurile se vor schimba dupa intoarcerea din cantonamentul austriac. Strainii vor putea sa-si primeasca prietenele si nevestele in apartamentele primite de la club. In felul acesta, ei se vor infrupta din bunatatile traditionale tarilor lor. „Atunci va fi mai simplu pentru noi sa ne descurcam cu gatitul”, a mentionat Pedro Oliveira.
„Oli”, impreuna cu Tony, se ocupa si de predarea limbii romane printre colegii straini. Cei doi au sosit in primele doua ture de straini veniti masiv in ultimii doi ani, asimiland deja limba noastra la un nivel acceptabil. Asa ca le-au bagat ultimilor sositi ore intensive de comunicare. Tony chiar a mentionat ca in lot se vorbeste tot mai mult romana printre straini. De altfel, Ioan Andone comunica cu elevii sai in graiul nostru. Ultimii veniti, care rup doar cateva cuvinte de baza, vorbesc intre ei engleza.
Aflati de ieri la Kaprun, in cantonament, feroviarii clujeni au intalnit conditii grele de antrenament la fata locului. Prima sedinta de pregatire sustinuta de Ioan Andone s-a petrecut pe un frig patrunzator, dar si pe o ploaie rece de toamna. Sapte grade Celsius se inregistrau cand jucatorii au iesit la incalzire. Terenul de la poalele ghetarului Kitzsteinhorn era imbibat de apa, un adevarat bazin, dupa cum au apreciat si fotbalistii. Nicio problema pentru „Ando”, care si-a impins elevii de la spate. „A plouat mult si e cam frig, dar trebuie sa ne pregatim indiferent de conditii”, a mentionat Cadu pentru site-ul clubului. (A.M.)